Content
Valitse kieli
Up to date on: 5.11.2007
Provided by: Finland Board of Patents
1 | 2

Järeää tukea yritysten kilpailukyvylle

Immateriaalijärjestelmä –

suojauksella kilpailuetua – tiedolla varmuutta

Suomi elää osaamisesta ja yrittäjyydestä. Aineettoman omaisuuden osuus ja merkitys yritystoiminnassa lisääntyy jatkuvasti. Yrittämisen ja osaamisen merkityksen myötä näitä tukevien järjestelmien tarve korostuu. Tällainen järjestelmä on immateriaalijärjestelmä, aineettoman omaisuuden suojaamisen ja olemassa olevan osaamisen hyödyntämisen järjestelmä.

Yrittäjyyden riskit parempaan hallintaan – avuksi immateriaalijärjestelmä

Yrittäjyyden ja yritystoiminnan esteistä yksi merkittävimpiä on toimintaan liittyvä riski. Sen pienentämiseksi pitäisi tehdä kaikki mahdollinen. Tässäkin aineettoman omaisuuden järjestelmä tarjoaa erinomaisia välineitä.

Innovaatioystävällinen ympäristö on yrittäjyyttä ja tuotekehitystä kannustava. Aineettoman omaisuuden suojajärjestelmä (immateriaalijärjestelmä) muodostaa suuren osan toimintaympäristön innovaatioystävällisyydestä. Yrityksillä on käytettävissään todella järeitä kilpailukeinoja tuotekehityksensä ja markkinointinsa tueksi. Aineettoman omaisuuden suojajärjestelmä, eli immateriaalijärjestelmä pienentää merkittävästi yrittäjyyden riskejä ja parantaa kilpailukykyä, sanoo markkinointijohtaja Mika Waris Patentti- ja rekisterihallituksesta.

- Pk-yrityksistä 50 – 75 % ei kuitenkaan hyödynnä aineettoman omaisuuden suojajärjestelmää.

Tehoa kilpailukykyyn – tueksi immateriaalijärjestelmä

Eri ajanjaksoille ulottuvien yksinoikeuksien lisäksi järjestelmä tarjoaa huikean näkökulman kilpailijatietomaailmaan, ja erityisesti tuotekehitykseen.

Tuotekehitykseen käytetystä panoksesta jopa 30 – 50 % on huonosti sijoitettua, kehitetään uudelleen jo olemassa olevia ja dokumentoituja ratkaisuja. Suomessa tämä tarkoittaa vuositasolla jopa 1,5 – 2,5 miljardia euroa. Patentti-informaation avulla tätä päällekkäisyyttä voidaan merkittävästi vähentää.

Patentti-informaatio tuotekehityksen tietolähteenä on vielä varsin tuntematon ja niukasti hyödynnetty yritysten nykyisten tietolähteiden ja tiedonhankintatapojen joukossa. Se on kuitenkin sisällöltään, ajantasaisuudeltaan ja rakenteeltaan ylivoimainen verrattuna yritysten muihin ulkoisiin tietolähteisiin.

Tietolähde sisältää n. 30 miljoonaa yksityiskohtaista kuvausta teknisistä ratkaisuista kaikilta tekniikan alueilta kaikkialta maailmasta, Waris kertoo.

 

1 | 2