Bitcoin-priset går mot $ 14K men handlare förväntar sig att $ 8,875-motståndet är en kritisk nivå på kort sikt.

Priset på Bitcoin (BTC) har överträffat 13 745 dollar och är nu på väg till nästa stora motståndsnivå. Näringsidkare har föreslagit att $ 13,875 är det kortfristiga nexnyckelområdet för BTC av två huvudskäl.

Först nådde Bitcoin en topp på 13 970 dollar den 26 juni 2019. Tekniskt sett fungerar den tidigare topp som uppnåtts för mer än ett år sedan fortfarande som ett viktigt område för säljare.

För det andra säger tekniska analytiker att det veckovisa ljusdiagrammet för Bitcoin visar $ 13 875 som nästa ”logiska motstånd”.

Den viktigaste faktorn kommer att vara hur Bitcoin-priset reagerar på att utnyttja den efterlängtade motståndsnivån och det kommer sannolikt att bana sin kortsiktiga prestanda fram till slutet av 2020.

Ska investerare förvänta sig en stor tillbakagång nära $ 14K-nivå?

Under de senaste dagarna har samtalen om en större Bitcoin-tillbakagång ökat när marknadssentimentet blev euforiskt.

Historiskt, även mitt i starka tjurcykler, såg Bitcoin Profit hälsosamma korrigeringar som ytterligare stärkte sin uppåtgående trend.

Edward Morra, en populär kryptovalutahandlare, sa att han förväntar sig en reaktion från marknaden till 13 875 dollar. Förra gången BTC testade den nivån för 16 månader sedan såg den en kraftig prisnedgång på kort tid.

Den här gången förväntar sig inte handlare en djup avvisning, men en stark reaktion förväntas från BTC och den bredare marknaden. Morra sa:

”På högtidsdiagram är denna veckovisa nivå ~ $ 13.875 nästa logiska motstånd. Det avvisade 2019-rally ganska hårt, andra testet kommer att vara mindre våldsamt men jag tror att det kommer att bli en reaktion. Att ta ut att ’19 högt i veckans utbud är en att titta på. “

Under den senaste veckan har Bitcoin testat många viktiga motståndsnivåer på kort tid. Ändå har det med lätthet brutit mot nivåerna, konsoliderat över var och en och visat en stabil rally.

För köpare skulle det ideala scenariot för Bitcoin vara att stiga över $ 13 875 och förbli stabilt över det. Ett sådant mönster skulle indikera en hälsosam återvinning av en flerårig motståndsnivå, vilket är mycket optimistiskt.

Ytterligare faktorer bakom Bitcoins fart

Det finns två grundläggande och makrofaktorer som kan katalysera Bitcoins fart på kort sikt: frikoppling och vilande tillgång.

Som Bitcoin-investeraren James O’Beirne påpekade, frikopplade BTC övertygande från den amerikanska aktiemarknaden i oktober.

På grund av bristen på stimulans, osäkerheten kring valet 2020 och den kraftiga ökningen av COVID-19-fall har den amerikanska aktiemarknaden sjunkit stadigt. Samtidigt har BTC ökat kraftigt och känslan kring den digitala tillgången har förbättrats avsevärt.

Enligt CoinMetrics har den vilande tillgången på Bitcoin som hålls i minst ett år nått en rekordhög nivå. Forskarna sa:

”Andelen BTC-utbud som hållits i minst ett år har aldrig varit högre. Detta är hausseartat för BTC, särskilt med tanke på att detta mått historiskt nådde en topp under perioder där priset låg på lokala lägsta priser.

Sammanflödet av positiva grunder, makro och tekniska faktorer, tillsammans med en optimistisk hög tidsram teknisk struktur, ökar sannolikheten för BTC-testning av 13 875 $ utan en massiv korrigerande rörelse.